Hakkında

Sompozyum Teması
Trakya ve Güney Marmara bölgesinde yer alan üniversiteler arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak üzere akademik ve idari iş birlikleri yapmak, kamu-üniversite-sanayi işbirliğini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeylere taşımak amacıyla 2012 yılında kurulan Trakya Üniversiteler Birliği halihazırda bölgede bulunan 5 saygın üniversite ile varlığını sürdürmektedir. Temel misyonu; bölge kalkınmasından ülke kalkınmasına katkı sağlamak başta olmak üzere akademik camianın bulunduğu yöreye çeşitli yönlerden destek olmak olan Birlik kapsamında, üye üniversiteler arasında ortak yüksek lisans, doktora, uzaktan eğitim protokolleri oluşturulmakta, araştırma laboratuvarları ortak kullanım çalışmaları yürütülmekte ve diğer sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirilmesi adına her yıl çeşitli adımlar atılmaktadır.

Trakya Üniversitesi, sizleri 26-27 Ekim 2021 tarihlerinde Trakya Üniversiteler Birliği tarafından Edirne, Türkiye'de düzenlenecek olan 4.Uluslararası Bölgesel Kalkınmada Üniversitelerin Rolü Sempozyumu'na katılmaya davet ediyor.

Trakya Üniversiteler Birliği Trakya bölgesinde yer alan üniversiteler arasında işbirliği amacıyla 2012 yılında 4 üniversitenin katılımıyla kurulmuştur. Birlik şu anda 5 saygın üniversite ile varlığını sürdürmektedir.

Birliğin temel kuruluş amacı, Trakya ve Güney Marmara bölgesinde yer alan üniversiteler arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak üzere akademik ve idari iş birlikleri yapmak, kamu-üniversite-sanayi işbirliğini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeylere taşımaktır.

Ayrıca Birlik, üye üniversiteler arasında ortak yüksek lisans, doktora, uzaktan eğitim protokollerinin kurulmasında, araştırma laboratuvarlarının ortak kullanımında ve diğer sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde öncü olma misyonunu da üstlenmiştir.

Günümüzde üniversiteler; bölgesel kalkınmanın lokomotif güçlerinden olup, yalnızca eğitim ve araştırma faaliyetleri ile değil, yenilikçilik kapasiteleri, bölgeleri analiz eden çalışmaları ve bulundukları şehirlere yaptıkları katkılarla, bölgesel gelişme ve ulusal kalkınmanın en önemli aktörleri arasında yer almaktadır. Düzenlenmekte olan sempozyum, bu bağlamda, akademisyen ve bu alanda çalışan profesyonellerin Türkiye ve dünyada yapılan son teorik ve ampirik çalışmaları paylaşacakları bir ortam yaratmayı hedeflemektedir. Sempozyum aynı zamanda yenilikçi ve merak uyandıran konularda önemli bir tartışma platformudur.

Sempozyuma gönderilen tüm özetler hakem süreçlerinden geçecek ve hakem süreci sonunda sözlü sunum olarak kabul edilecektir. Ayrıca gönderilen tam metinler, ISBN numarasına sahip bildiriler kitabında da basılacaktır.

Sempozyum dili İngilizce ve Türkçedir. İki dilde de gönderiler ve sunumlar yapılabilecektir.

Sempozyumumuza katılımınız bizleri onurlandıracaktır. Saygılarımızla…

Prof. Dr. Ayhan GENÇLER

Düzenleme Kurulu Adına


Bu içerik 27.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 312 kez okundu.